Látogatók

We now have 19,313 members!

Támogatóink
„Eséllyel a jövőbe” - Gyermekesély program a szerencsi kistérségben

TÁMOP-5.2.3.-A-12/1-2012-0008
Elnyert támogatás: 592.421.052 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak:
 2013. április 01. - 2015. március 31.

Bemutatkozás

Tisztelt Érdeklődő!

Tisztelettel köszöntöm a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás Gyerekesély honlapján, amely az „Eséllyel a jövőben – gyerekesély program a szerencsi kistérségben” című pályázatunk mindennapjaiba nyújt betekintést.

A program megvalósítása során szeretnénk eljutni a kistérség településein élő minél több gyermekhez, lehetőséget biztosítva a gyermeknek és a családjainak a hátrányos helyzetből való kitörésre, növelve a gyermek továbbtanulási esélyeit és életkilátásait.

Célunk elérése érdekében létrehozunk és működtetünk Gyerekesély Irodát és Bizottságot, három Biztos Kezdet Házat, egy settlement típusú Közösségi Házat, három tanodát, ifjúsági klub hálózatot. Bentlakásos és nyári napközis táborokat szervezünk, orvosi és védőnői szűrővizsgálatokat végzünk, hangsúlyt kap a prevenció, a szülők felkészítése - a szülői szerepre, és a munka világába történő visszatérésre – valamint a szak- és szakmai hálózatok fejlesztése.

Reményeink szerint ez a program csak a kezdet, és célunk elérése érdekében sikerül minél több forrást bevonni a térségben élő gyermekek esélyeinek növelése érdekében.

Tisztelettel:
Koncz Ferenc
A Társulási Tanács Elnöke