Látogatók

We now have 19,313 members!

Támogatóink
„Eséllyel a jövőbe” - Gyermekesély program a szerencsi kistérségben

TÁMOP-5.2.3.-A-12/1-2012-0008
Elnyert támogatás: 592.421.052 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak:
 2013. április 01. - 2015. március 31.

Lezárult a gyermekesély-projekt

Lezárult a gyermekesély-projekt

Véget ért az „Eséllyel a jövőbe” – Gyermekesély program a szerencsi kistérségben című TÁMOP-projekt, amelynek zárórendezvényét szeptember 29-én tartották a Rákóczi-vár színháztermében. Az eseményen a programban résztvevő iskolák tehetségei mutatták be tudásukat színes kulturális műsor keretében. Az egybegyűlteket Koncz Ferenc polgármester köszöntötte.

Koncz Ferenc polgármester beszédében feladatként jelölte meg, hogy segíteni kell azokon a hátrányos helyzetben élő gyermekeken. A városvezető szerint rendkívül sok dolgunk van ezen a téren, hiszen nagy társadalmi különbségek feszülnek származásban, iskolázottságban, munkához jutásban egyaránt, de a települések között is jelentős az eltérés, és ezt a pedagógusok is érzik, hiszen míg egyes helységekben könnyebb dolguk van az oktatás-nevelésben, addig másutt problémákkal küzdenek. A polgármester hozzátette, hogy komoly feladat és hatalmas felelősség hárul az oktatásra, hiszen nagyban függ tőlük az ifjak szellemi fejlődése, rendkívül hangsúlyos szerepük van abban, hogy az ifjak élete milyen irányba halad. – Szeretnék köszönetet mondani minden résztvevő dolgozónak az áldozatos munkáért, és kívánom, hogy a jövőben is ilyen odaadással és lelkesedéssel folytassák tevékenységüket – mondta Koncz Ferenc.

Sántha Zsolt projektmenedzser beszámolójában ismertette, hogy a 2013. április 1-jén indult programnak eredetileg 24 hónapos megvalósítási ideje volt, de ezt sikerült meghosszabbítani 2015. szeptember 30-ig. Két és fél év alatt öt szakterületen valósultak meg elképzelések, közel 600 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével 35 ember foglalkoztatását biztosították és 134 ember munkáját finanszírozták. A szakember beszélt arról, hogy a teljes kistérséget lefedték, mind a 18 településen jelen voltak oktatási, szociális, egészségügyi, sport- és foglalkoztatási céllal. Különböző programokat szerveztek a hátrányos helyzetű gyermekeknek, akiknek segítették az iskolába történő beszoktatását, tanulását, valamint igyekeztek fejleszteni őket a sport és a kultúra területén. – A résztvevők az elején kissé szkeptikusan fogadták a projektet, de az idő múlásával tudatosult bennük, hogy mennyire hasznos is volt ez a pályázat.

Sajnálom, hogy véget ért a projekt, mert úgy gondolom, most kezdődhetne el igazán a munka – fogalmazott Sántha Zsolt.