Látogatók

We now have 19,313 members!

Támogatóink
„Eséllyel a jövőbe” - Gyermekesély program a szerencsi kistérségben

TÁMOP-5.2.3.-A-12/1-2012-0008
Elnyert támogatás: 592.421.052 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak:
 2013. április 01. - 2015. március 31.

Lezárult a szocializációs projekt

Az „Eséllyel a jövőbe” – Gyermekesély program a szerencsi kistérségben pályázatba foglalt „Esély a jövőre” - szocializációs csoportmunka program záróünnepségét rendezték meg június 19-én, a Rákóczi-vár udvarán.

A tevékenység célja volt a kistérségben élő gyermekek és családjuk szociális készségeinek fejlesztése, társadalmi beilleszkedési esélyeinek növelése. Az eseményen a résztvevők ajándékcsomagot és meglepetésműsort kaptak: színpadra lépett a Ciráda zenekar, majd egy mezőzombori romaegyüttes.

Sántha Zsolt projektmenedzser a megnyitón elmondta: a program legfontosabb célkitűzéseként szerepelt, hogy segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű települések iskoláinak, támogatva azok nevelő és szocializációs munkáját, valamint növelje az eltérő értékekkel és jövőképpel, kulturális különbözőségekkel, illetve szociális hátrányokkal rendelkező gyerekek és szüleik esélyeit. A sikeres működéshez szükség volt a tíz kistérségi község helyi közösségeinek – családok, pedagógusok, a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai, egyéb szakemberek és civil szervezetek – szoros partneri kapcsolatára. Sántha Zsolt hangot adott abbéli reményének, hogy a szocializációs csoportban való részvétel elősegítette a gyermekek és szüleik olyan érzéseinek és gondolatainak felszínre kerülését, melyek a mindennapi iskolai és magánéletben pozitív változást idézhetnek elő. A projektmenedzser szerint a program során a résztvevők játékos tevékenységeken, beszélgetéseken keresztül jobban megismerhették egymást, önmagukat, a különféle társadalmi normákat, melyek elsajátításának és belsővé válásának jótékony hatása van. A vezető hozzátette, hogy számos olyan téma került beépítésre, amelyek segítenek a személyiségfejlődésben, az identitáskeresésben, az önállósodási törekvések megvalósításában, a konfliktusok hatékony kezelésében, a jövő tervezésében és a pályaválasztásban, valamint a társadalmi részvétel növelésében.

Forrás: www.szerencsihirek.hu