Látogatók

We now have 19,313 members!

Támogatóink
„Eséllyel a jövőbe” - Gyermekesély program a szerencsi kistérségben

TÁMOP-5.2.3.-A-12/1-2012-0008
Elnyert támogatás: 592.421.052 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak:
 2013. április 01. - 2015. március 31.

Akció a város tisztaságáért

Akció a város tisztaságáértSzerencs Város Önkormányzata idén is csatlakozott a TeSzedd! nevű országos megmozduláshoz, s az „Eséllyel a jövőbe” – Gyermekesély program a szerencsi kistérségben című TÁMOP-projekt közreműködésével szemétszedési akciót szervezett május 15-ére és 16-ára a település belterületére.

A kezdeményezéshez óvodások, diákok és pedagógusok, valamint helyi önkéntes csoportok is csatlakoztak.

A Napsugár és a Gyárkerti óvoda csemetéi az udvaron, illetve az épület közelében ténykedtek, a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola az intézmény mögötti füves részt igyekezett megtisztítani, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola tanulói a várkertet vizsgálták át, a Bocskai István Katolikus Gimnázium fiataljai pedig Szerencs számos pontján végeztek takarítást. A fenyvesben és környékén, illetve a Bekecs előtti zöldterületen civil csoportosulások gyűjtötték a hulladékot. Az akcióban több mint ötszázan vettek részt Szerencsen.

A gimnáziumban Nyiri Tibor köszöntötte a körútra induló önkéntes diákokat, és beszédében kiemelte, hogy a saját szemetünket nekünk kell eltakarítanunk, de erről sokan megfeledkeznek, s ezért különösen fontosak az ilyen megmozdulások. Az alpolgármester hozzátette, hogy bizakodásra ad okot az utóbbi időben tapasztalható növekvő környezettudatosság: egyre többen eszmélnek rá, hogy az elszórt hulladék nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem az élővilágot is veszélyezteti.

Forrás: www.szerencsihirek.hu